10 vragen aan een paardenmens

Categorieën Persoonlijk

Vandaag begin ik met de rubriek 10 vragen voor een paardenmens. Het lijkt me leuk om deze 10 vragen uiteindelijk aan diverse paardenmensen voor te leggen en hun antwoorden te delen. Vandaag begin ik met mijn eigen antwoorden.

1) Welke discipline rijdt je op dit moment?

Ik rijd niet echt een discipline, tenzij recreatief een discipline is. Ik heb een tijd met name gedressuurt, maar dat werd paardlief een beetje zat dus ik probeer het nu meer af te wisselen.

2) Als je een andere discipline moest gaan rijden, welke zou je dan kiezen?

Ik zou graag willen crossen of endurance willen rijden. Beiden zijn ook dingen die ik in de toekomst een keer hoop te kunnen doen, want Zoë is er prima geschikt voor.

3) Omschrijf je droompaard.

Mijn droompaard is een paard waar je eigenlijk alle kanten mee op kan, want ik houd er niet van om alleen maar 1 ding te doen. Ik hou wel van aparte kleurtjes zoals bont of valk. Het liefst tussen de 1.60 en 1.65. Ik heb altijd geroepen dat ik een ruin wil, maar ondertussen rijd ik al jaren alleen maar op merries, dus op zich heb ik daar niet echt een voorkeur in. Qua leeftijd ongeveer tussen de 8 en 12. Er zijn dus een hoop punten waarop Zoë hier niet aan voldoet, maar ja, als je een klik hebt met een paard…

4) Wie is je favoriete paarden YouTuber?

Op dit moment kijk ik graag naar Anne & Lotte Meulendijks, Jill Huijbregts en Romy Oudshoorn.

5) Heb je liever groepsles of privéles?

Ik denk privéles. Ik vind het altijd wel veel intensiever omdat er continu op je gelet wordt, maar je leert wel veel meer en kunt gewoon rijden zonder rekening met anderen te hoeven houden.

6) Wat is het hoogste dat je ooit gesprongen hebt?

Ik heb ooit een keer 1.10m gesprongen, maar dat heb ik sindsdien ook niet meer gedaan.

7) Op welk niveau rijd je dressuur?

Ik rijd niet echt op een niveau dressuur, want zoals het nu gaat zouden we nog geen winstpunt halen in de B. Met manegepaarden heb ik wel lang FNRS gereden, en daarbij ben ik tot de F9 gekomen.

8) Welke kleuren staan mooi op je paard?

Bijna alles, helaas! ik vind alleen bruin niet mooi staan qua dekjes of halsters. Maar omdat ze zwart is staat echt heel veel haar, wat niet altijd even handig is. Als je nou een paard hebt waar bijna niks op staat word je niet zo vaak verleid tot het kopen van nieuwe spullen.

9) Hoe ging je laatste training/rit?

Mijn laatste rit was onze eerste buitenrit op de nieuwe stal en dat deed ze eigenlijk super goed. Het was alleen een beetje jammer dat we terug moesten omdat ik geen vignet voor de duinen had.

10) Als je een dag door kan brengen met een ruiter, wie zou je kiezen en wat zou je willen doen?

Ik zou wel een dag door willen brengen met iemand die les geeft in vrijheidsdressuur, zoals Jesse Drent of Eva Roemaat, en dan de basis van vrijheidsdressuur leren met Zoë.

 

En nu jij!

Wil jij ook in deze rubriek komen? Mail dan naar nienke@neighingoutloud.nl. Beantwoord deze vragen nog niet, want ik zal de vragen een beetje aanpassen. Vertel in je mail ook wat over jezelf en eventueel over je (verzorg)paard, zodat ik vragen kan bedenken die bij jou passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *