App: Endomondo

Categorieën Lifestyle

endomondo

Een nieuwe app is het niet, maar als het om paardrijden gaat is dit toch wel dé app die ik gebruik. Endomondo is een sportapp die je afstand en tijd bijhoudt. Ik gebruik deze dus als ik op buitenrit ga, om te zien hoe hard, hoe lang en hoe ver ik gereden heb. Ik heb verschillende apps geprobeerd maar uiteindelijk vind ik Endomondo toch het fijnst. Vandaar dat ik jullie wat meer over deze app wil vertellen.

Omdat ik de laatste tijd niet veel buitenrij gebruik ik hem niet zoveel, maar als ik wel veel buitenrijd vind ik het altijd leuk om een beetje bij te houden wat onze gemiddelden zijn en hoeveel kilometer we in een maand rijden. Met Endomondo kun je heel gemakkelijk verschillende ritten terugvinden. Ik log zelf altijd in met Facebook. Na, maar ook tijdens een rit, kun je je gemiddelde snelheid, hoeveel kilometer je al gereden hebt en hoe lang je al onderweg bent zien. Er zit ook een functie in die de hartslag en de calorieën bijhoudt, maar dit is wel van jezelf en niet van je paard geloof ik.

Ik vind het zelf ook een veilig idee om Endomondo aan te hebben: omdat ik wel eens alleen buitenrijd vind ik het een prettig idee dat mijn ouders bijvoorbeeld op Endomondo kunnen zien waar mijn telefoon als laatst een signaal op heeft gepikt, mocht er iets gebeurt zijn. Zelf ben ik onderweg wel eens mijn telefoon verloren, en als ik toen een andere telefoon gehad had, dat ik hem op die manier ook terug kunnen vinden. Gelukkig is het me uiteindelijk zonder ook gelukt.

Je kunt mensen waarmee je regelmatig buitenrijd, of andere vrienden, ook toevoegen op Endomondo. Mocht jouw telefoon leeg zijn, maar die van je buitenrijmaatje het nog wel doen, kun je in Endomondo de afstand en de tijd die jullie gereden hebben overnemen. Je kunt in Endomondo ook routes inladen die opgenomen zijn met bijvoorbeeld Runkeeper of een Garmin.

Endomondo kun je op een hoop verschillende sporten instellen, zodat je je statistieken per sport bij kunt houden en alles door elkaar kunt meten. Hierbij moet je er dus wel opletten dat, als je de app aanzet, je de goede sport selecteert. Ik heb al meerdere keren op Facebook geplaatst dat ik 40 km/h hardgelopen zou hebben… Dit kun je overigens altijd nog aanpassen als je het fout doet, maar ja, als je je statistieken automatisch op Facebook zet…

Bokkers bokaal

Mocht je actief zijn op Bokt.nl, er is een Endomondo Bokkers Bokaal waar je aan mee kunt doen. Deze loopt al een paar jaar lang ieder jaar van augustus tot juli. Doel is simpelweg om zoveel mogelijk kilometers te maken. Er is een topic over op Bokt. In de openingspost staat beschreven hoe jij ook mee kan doen. Het afgelopen jaar heb ik helaas maar 143.35km gemaakt. Dat valt me eigenlijk nog niet tegen haha. Ik heb namelijk maar heel weinig buitengereden, maar als ik buitenreed waren dat ritten van 10 tot 20 kilometer. Ter vergelijking: in 2015-2016 reed in 566 kilometer en in 2014-2015 zelfs 799.

endomondo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *