Hoe combineer ik Zoë met mijn werk?

Categorieën Geen categorie

Sinds een paar weken werk ik vier dagen per week. Voordat ik deze baan had, werkte ik ook 4 à 5 dagen per week, maar toen was dat onregelmatig. Dat betekende dat ik ook regelmatig de hele dag vrij was (nachtdienst), ’s ochtends vrij was (late dienst) of al om 3 uur klaar was (vroege dienst). Op die manier is werken gemakkelijk te combineren met een paard. Nu werk ik echter vier dagen van half 9 tot 5, wat het wat moeilijker maakt, zeker nu het vroeger donker wordt. Ik lees op Bokt bijvoorbeeld regelmatig vragen over of een eigen paard te combineren is met school of werk. Vandaag vertel ik daarom hoe ik Zoë met mijn werk combineer.

Doordeweeks kom ik alleen ’s avonds bij Zoë. Dan bedoel ik maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Vrijdag ben ik namelijk standaard vrij. Ik heb er dan ook expres voor gekozen om Zoë op een stal neer te zetten die weliswaar wat verder rijden is, maar waar wel alles gedaan wordt. Al wist ik toen ik Zoë hier stalde nog niet dat ik deze baan zou krijgen. Ik hoopte al wel op een vaste baan, en heb daar toen al wel rekening mee gehouden. Om die reden hoef ik niet iedere dag naar Zoë. Ik zou er in principe alleen heen hoeven om te rijden, maar over het algemeen ben ik er om de dag en dan rijd ik echt niet altijd. Naast mijn werk heb ik ook nog een vriend. Omdat hij op dinsdag-, woensdag- en vrijdagavond vaak weg is, probeer ik ook op deze avonden naar Zoë te gaan. Ik werk nu dus vier dagen doordeweeks. Dat betekent dat ik in het weekend alle tijd heb voor Zoë, maar ook doordeweeks nog een extra dag heb. Op mijn vrije dagen neem ik er ook echt wel de tijd voor en doe ik alles gewoon rustig aan, probeer ik nog wat foto’s voor Instagram te maken en gaat mijn vriend regelmatig mee om te filmen voor YouTube.

Wij hebben op stal geen binnenbak, maar wel een goed verlichte buitenbak. In onze buitenbak kan ik ’s avonds dus prima rijden. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik met name in het weekend rijd. Nooit drie dagen achter elkaar, overigens. Als ik ’s avonds bij Zoë kom na een dag werken heb ik gewoon niet per se zin om nog te gaan rijden. Op dit moment heb ik ook nog geen rijbroek in m’n auto liggen, maar dat moet ik misschien toch eens doen voor het geval dat. Doordeweeks longeer ik Zoë, doe ik ander grondwerk of vrijheidsdressuur met haar. Laatst kreeg Zoë een zandkuur waardoor ze 7 dagen achter elkaar Sand Off moest hebben. Ik kan dit door haar brokken laten gooien, maar dan moeten ze continu de voerlijst aanpassen. Dan kies ik er dus voor om iedere dag maar even langs te gaan en het door haar slobber heen te gooien, die ze normaal alleen krijgt op de dagen dat ik er ben (3-4 keer per week). Dan ben ik even een week laat thuis na mijn werk, maar ach, dan heeft ze tenminste wel die kuur gehad. Er zullen nog wel meer momenten komen waarbij ik er om wat voor reden iedere dag naar toe moet. Gelukkig is dat haalbaar, maar ideaal is anders.

Naast Zoë en mijn werk heb ik ook mijn blog nog waar ik dagelijks iets op probeer te plaatsen. De key hiervoor is vooruit werken. Als ik dit typ is het 8 oktober, en heb ik al tot 29 oktober video’s ingepland staan. Door altijd minstens een week voor te lopen, heb ik wat meer ruimte als ik even geen tijd heb om een video op te nemen. Nu het winter wordt en dus eerder donker, wordt het alweer wat moeilijker om leuke, variërende video’s te maken. Ook voor mijn blog probeer ik vooruit te werken, maar het gebeurt wel eens dat ik op mijn kalender kijk en zie dat ik nog maar voor twee dagen een post ingepland heb staan. Dat is altijd even een paniekmomentje. Als het even niet lukt komt er een dag geen post online. Het is tenslotte niet mijn werk, maar gewoon een hobby. Een hobby waar ik erg van geniet en waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, maar ook een die niet als een verplichting aan moet gaan voelen.

Hoe combineer jij je paard met werk of school?

Liefs,
Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *