Doelen van oktober

Categorieën Persoonlijk

Cis vroeg me van de week naar mijn doelen met Zoë in 2017, en toen realiseerde ik me dat ik deze post met mijn doelen voor oktober helemaal niet afgemaakt had. Bij deze bespreek ik dus alsnog mijn doelen van oktober met jullie. Voordat we dat gaan doen, wil ik even terugblikken op mijn doelen van september en in hoeverre deze gelukt zijn.

Doelen september

De hele bak rond rijden: tja, dit lukt soms wel, soms niet. Dat is een beetje afhankelijk van Zoë’s humeur, het weer en of er spannende dingen op de golfbaan gebeuren. Meestal lukt het aan het begin nog niet, maar later wel. Nog steeds een aandachtspuntje dus.

Rustig vast staan: het vast staan lukt, buiten in ieder geval. Binnen is nog een aandachtspuntje, maar dit wordt al wel beter. De eerste keer stond ze echt geen seconde stil, en hoewel ze nu wel ongeduldig is, staat ze wel beter stil. Dat is tenminste zo als ik haar aan 1 touw aan haar stal vast zet. De poetsplaats is nog wel spannend.

Rustig met haar kunnen wandelen: dit doel hebben we gehaald! Of ja, ze kan nog wel eens lopen drammen als ze op stal heeft gestaan en naar de andere paarden wil, maar dat is er bijna helemaal uit. Op het terrein loopt ze heel rustig mee, en buiten het terrein is ze wel gespannen maar blijft ze wel netjes bij me.

Begin maken met vrijheidsdressuur: ja, dit heb ik dus echt maar 1x gedaan, haha. Het doel is wel om dit meer op te gaan pakken, maar ik ben nog een beetje zoekend naar een goede beloning. Voedsel weigeren heb ik al wel eens geprobeerd en dat had ze met dichte hand zo door, maar met open hand nog niet.

Rustig binnen staan

Het gaat al wel beter, maar ook voor oktober is dit nog een aandachtspunt. Zoë vindt vooral de poetsplaats nog erg spannend. Gezien het weer langzaam aan slechter wordt, zal ze het wel moeten leren. Er zit verbetering in, dus het gaat gelukkig al wel de goede kant op.

Dressuurles

In oktober wil ik ook een dressuurles nemen met Zoë. Ik heb al contact gehad met de instructrice die Cis altijd les gaf met Zoë, en die heeft waarschijnlijk volgende week wel een plekje voor ons. Uiteindelijk wil ik wel regelmatig dressuurles nemen en dan huiswerk mee krijgen waar ik alleen mee aan de slag kan. Vooral wat betreft mijn houding wil ik graag les, want daar erger ik me kapot aan 😅

Buitenrijden

Van de week heeft Cis al een klein stukje op Zoë buiten gereden, waardoor het bij mij toch ook wel begon te kriebelen. Zeker van de winter is buitenrijden ideaal. Wij zitten bij de duinen, en daar blijft de bodem vrij lang goed om op te rijden. Ik hoop dus deze maand al eens een stukje naar buiten te kunnen. Ik vind het zelf alleen wel spannend om dit alleen te doen. Hier zullen we echter toch een keer overheen moeten.

Verder met vrijheidsdressuur

Ik wil deze maand ook weer meer vrijheidsdressuur met haar doen. Verder gaan met voedsel weigeren, targetten en vanuit daar verder werken. Het vrijheidsdressuur leren heeft echter geen haast, dus dat doen we gewoon wanneer ik er zin in heb.

Meer trainen aan de longe

Toen Zoë net op deze stal stond heb ik haar veel gelongeerd, maar daarna eigenlijk niet meer zo. Ik merk echter dat dit voor haar spieropbouw wel goed is, dus dat wil ik deze maand wel weer meer gaan doen. Longeren is ook net wat makkelijker als ik ’s avonds na mijn werk nog langs Zoë ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *