Doelen voor november

Categorieën Persoonlijk

Het is de eerste dag van november, dus het is weer tijd voor mijn doelen met Zoë deze maand. Ook bespreek ik hoe onze doelen voor oktober gegaan zijn. Het zijn allemaal nog geen hele spannende doelen, maar je moet toch ergens beginnen.

Oktober doelen

Rustig binnen staan: dit ging de afgelopen maand al een stuk beter, maar ik oefen het nu wel op een andere manier. Hoe lees je hieronder bij mijn november doelen. Dit punt gaat dus mee naar de maand november.

Dressuurles: mijn doel was om in oktober een dressuurles te nemen, en dat heb ik in ieder geval gedaan. Dat punt kan ik dus af kruisen. Wel moeten we dit echt vaker op gaan pakken natuurlijk.

Buitenrijden: een ander doel voor oktober was om het buitenrijden op te pakken. Dit is zeker gelukt. Inmiddels zijn we al twee keer met z’n tweeën op buitenrit geweest, waar nog GoPro video’s van online komen. Dit doel kan ik dus ook afkruisen.

Verder met vrijheidsdressuur: ja, dit heb ik dus de hele maand niet gedaan… Maar, ik ga binnenkort wel een video filmen met een YouTuber die zich bezighoudt met vrijheidsdressuur, dus ik hoop dat zij me wat goede tips kan geven om dit echt op te pakken.

Meer trainen aan de longe: dit heb ik zeker wel gedaan. Ik heb ook een BB-lastic gekocht om ook haar achterhand aan de longe aan het werk te zetten. Ik longeer haar gemiddeld 1-2 keer per week, maar dat hangt ervan af hoeveel tijd ik heb (of juist hoe weinig, want als ik weinig tijd heb ga ik longeren in plaats van rijden).

Dressuur meer oppakken

In oktober heb ik mijn eerste les gehad met Zoë en nu wil ik het dressuren ook wel echt meer op gaan pakken. Tot nu toe is het er niet heel erg van gekomen, maar dat is in november wel de bedoeling.

Wekelijks buitenrijden

Ik probeer in november wekelijks buiten te rijden, alleen ben ik maar drie dagen per week vrij, dus als ik net op die dagen andere plannen heb schiet het er al snel bij in. Ik wil dit echter wel echt meer oppakken en de duinen ontdekken vanaf hier, aangezien Zoë en ik daar allebei van genieten.

Rustig binnen staan

Dit zet ik er nog maar even bij, hoewel we op dit punt al wel vooruitgang boeken. Ik heb er voor gekozen om het eerst te oefenen door haar bij een van de voorste stallen te zetten. Dan kan ze de paarden in de paddock gewoon zien, en dan staat ze eigenlijk heel rustig stil. Geleidelijk gaan we verder naar haar stal toe werken (ze staat nu steeds vast aan stallen van andere paarden) al heeft ze nu zelf ook een stal die dichter bij de deur is.

Verder met vrijheidsdressuur

Zoals ik net al zei heb ik hier vrijwel niks aan gedaan deze maand. Dit punt neem ik dus ook deze maand weer mee.

Zoals je ziet zijn het allemaal nog niet echt spannende doelen, in vergelijking met eerdere maanden. Dat komt natuurlijk ook omdat, zolang we nog bezig zijn met de basisdressuur, springen, crossen of wat dan ook nog out of the question is.

Wat zijn jouw doelen met je paard deze maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *