Favoriete Paarden YouTubers

Categorieën Lifestyle

Waar ik nog niet veel paardenblogs heb kunnen vinden, is het Nederlandse paardenlandschap op YouTube wel heel duidelijk aanwezig. Er zijn een hoop Nederlandse paarden YouTubers, waarvan ik de meeste wel volg. In maart ben ik ook naar het Paarden YouTubers Live Event geweest, een evenement georganiseerd door de bekendste Nederlandse paarden YouTubers, wat erg leuk was. Mijn vlog daarvan kun je op mijn YouTube-kanaal vinden. Vandaag zet ik een paar van mijn favoriete paarden YouTubers op een rijtje.

Jill Huijbregts

Ik denk dat Jill wel mijn favoriete paarden YouTubers is. Ik vind het leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen in haar leven en hoe zij haar paarden traint, maar daarnaast vind ik Jill ook gewoon een leuk mens. Ik kan echt intens genieten van haar droge humor. Jill heb ik ook ontmoet tijdens het PYLE, en ook daar was ze eigenlijk precies zoals ze in haar video’s is. Jills paardenwereld is heel anders dan die van mij met het niveau waarop zij rijdt, maar juist daarom is het denk ik leuk om een kijkje in haar wereld te nemen.

Romy Oudshoorn

Hele andere maar toch ook erg leuke video’s maakt Romy Oudshoorn. Zij maakt hele diverse video’s over haar drie paarden Patriska, Sjaan en Fien. Romy rijdt dressuur, maar pakt ook regelmatig een sprongetje mee, rijdt veel buiten en doet grondwerk met haar paarden. Haar jongste paard, Fien, is ze momenteel aan het beleren waar ze regelmatig Fiendates van plaatst. Romy maakt met name vlogs over de dingen die zij met haar paarden doet, van een kennismaking met TREC tot schriktraining tot het rijden van een kür op muziek. Erg gevarieerd en daardoor erg leuk en interessant. Ook spreekt Romy’s nuchtere persoonlijkheid mij aan.

Anne & Lotte Meulendijks

Ik kijk de video’s van dressuuramazones Anne en Lotte Meulendijks eigenlijk nog niet zolang. Zij zijn dan ook een nieuwe favoriet van me. Ik kende ze van naam en wist dat ze een YouTube-kanaal hadden, maar tot een paar weken geleden had ik hun video’s eigenlijk nooit gekeken. Op een gegeven moment kwam ik bij een video van hen terecht en deze vond ik zo leuk dat ik hun kanaal ben gaan bingewatchen. Anne en Lotte zijn in december begonnen met het maken van video’s, en er staan dan ook nog niet superveel video’s op hun kanaal waardoor bingewatchen nog te doen is. Ook Anne en Lotte geven, net als Jill, een kijkje achter de scherm van de topsport. Zij hebben daarnaast echter ook hun eigen dressuurstal. In hun video’s komt dan ook vaak naar voren hoe zij hun stal runnen, wat ik interessant vind om te zien.

Paardenpraat TV

Ik geloof dat Paardenpraat TV, het YouTube-kanaal van Britt Dekker en Esra de Ruiter, eigenlijk voor jongere meisjes is bedoeld, maar toch vind ik het vermakelijk om te kijken. Britt en Esra maken hele gevarieerde video’s. Zo hebben ze een rondleiding gefilmd op stal bij Anky van Grunsven, geven ze regelmatig tips voor het rijden, vloggen ze en maken ze ook gewoon grappige video’s. De video’s zijn voor mij vaak wat kinderlijk, maar ik vind Britt en Esra gewoon zo leuk om naar te kijken dat ik daar wel doorheen kan zien.

Wie is jouw favoriete paarden YouTuber?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *