Hoe combineer ik Zenith met mijn werk?

Categorieën Persoonlijk

Twee jaar geleden heb ik al een keer verteld hoe ik Zoë met mijn werk combineerde, maar nu ik Zenith heb werk ik 5 dagen per week in plaats van 4. Daarnaast staat Zenith op een doe-het-zelf-stal, waar Zoë in volpension stond. Daarom leek het me wel weer interessant om hier een post aan te wijden.

Zenith staat op een doe-het-zelf-stal, maar dit doen we wel met z’n vieren. Ik hoef daarom niet iedere dag naar hem toe, maar ik heb hem nu bijna 3 maanden en buiten mijn vakantie om ben ik daarvan denk ik hooguit 5 dagen niet naar hem toe gegaan. Ik heb zelf 4 diensten per week, namelijk dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond en zondagochtend. Dan moet je uitmesten, de paarden hooi geven, soms ook nog brokken en dekens wisselen indien nodig.

Omdat ik op dinsdag- en donderdagavond de paarden moet doen na mijn werk, zijn dit Zeniths vaste vrije dagen. Vaak is hij ook nog wel een dag extra vrij, maar gezien ik met mijn dienst wel zo’n 2 uur bezig ben, wordt het dan wel heel laat als ik ook nog iets met Zenith moet doen. Ik ga namelijk altijd meteen uit mijn werk naar de paarden, dus anders zit ik om half 9 eens aan mijn avondeten.

Alle andere doordeweekse dagen probeer ik wel iets met Zenith te doen. Dit is dan meestal aan de hand werken, in vrijheid werken of longeren. Op dit moment in ieder geval nog iets op de grond. Wij hebben een lamp bij onze bak, maar deze verlicht maar een deel van de bak, en hiervoor moet de (veel herrie makende) generator aan. Daarom werken we eigenlijk meestal in het donker, maar ik ben nog niet zover dat ik ook in het donker durf te rijden.

Toen ik Zenith net had, had ik het idee dat hij echt wel aan het werk wilde blijven, maar volgens mij vindt hij het nu wel prima om een paar dagen vrij te zijn. Ik heb zelf best wel last van de wintertijd, dus ik kan zelf ook niet altijd de motivatie vinden om nog iets met hem te doen na mijn werk, zeker niet als het ook nog regent en modderig is. Ik kan dan ook niet wachten tot 22 december, waarna de dagen weer langer worden.

Kort gezegd is dat hoe ik Zenith combineer met mijn werk, maar zeker in deze periode heb ik er wel eens spijt van dat ik voor een doe-het-zelf-stal heb gekozen. Aan de andere kant weet ik ook dat Zenith hier goed staat en door mijn stalgenoten in de gaten gehouden wordt. Ik vind het zelf bijvoorbeeld wel lastig dat ik hem eigenlijk de hele week niet in het licht zie in verband met wondjes en dergelijken. Ik kan natuurlijk wel een lamp aan doen, maar dan heb je alsnog te maken met schaduwen waardoor je niet alles kan zien. Het is daarom wel fijn om stalgenoten te hebben die je pony kennen en in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *