Ja of nee: Bandages

Categorieën Opinie

In de serie ‘ja of nee’ bespreek ik iedere keer een item waar de meningen over verdeeld zijn in de paardenwereld. De een zweert erbij, de ander heeft er niets mee. In deze posts vertel ik hoe ik over deze producten denk en of ik ze al dan niet gebruik. Met deze posts wil ik mijn mening enkel delen, niet aan iedereen opleggen. Hou je vooral niet in om in de comments je mening te laten weten en een discussie te starten!

Bandages: nee

Bandages gebruik ik zelf nooit. Niet in de eerste plaats omdat ik geen flauw idee heb hoe ik ze correct om moet doen. Ik vind bandages best mooi als ze goed aan gebracht zijn hoor, maar ik ben van mening dat je beenbeschermers niet voor het mooie gebruikt, maar om te beschermen. Als het doel dan beschermen is, kies ik toch echt voor peesbeschermers. Het kan goed zijn dat een goed aangelegde bandage ook veel steun biedt, maar ik weet wel dat ik dat niet voor elkaar ga krijgen. Of dat nou een geduldkwestie is of het gebrek aan talent. Geef mij maar gewoon peesbeschermers die ik binnen een paar seconden aan heb gedaan. Zoë heeft wel degelijk bescherming nodig omdat ze best wel lomp kan lopen. Voor mijn gevoel doet een ‘harde’ peesbeschermer dat toch echt beter dan bandages. Dat ik geen bandages gebruik is dan ook vooral een gevoelsding (en luiheid…) want ik moet eerlijk zeggen dat ik me nooit heel erg in de werking heb verdiept. Wel vind ik, vooral op wedstrijd of bij een show of iets dergelijks witte bandages altijd heel gaaf staan. Ik denk alleen ook een beetje dat het geen gezicht is als ik met Zoë met bandages ga rijden. Dan moet het algehele plaatje er toch echt eerst wat mooier uit zien 😂 Anders is het voor mijn gevoel toch wel een beetje ‘ik wil wel, maar ik kan niet’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *