Ja of nee: bont beschermers

Categorie├źn Opinie

In de serie ‘ja of nee’ bespreek ik iedere keer een item waar de meningen over verdeeld zijn in de paardenwereld. De een zweert erbij, de ander heeft er niets mee. In deze posts vertel ik hoe ik over deze producten denk en of ik ze al dan niet gebruik.

Vandaag zijn bont beschermers aan de beurt in deze rubriek. Ik heb het dan echt over peesbeschermers en strijklappen met bont. Veel mensen vinden het er mooi uit zien, chique. Over of het goed is voor de pezen van je paard, zijn de meningen verdeeld. Vandaag vertel ik hoe ik tegenover het gebruik van bontbeschermers sta.

Bont beschermers: nee

Ik gebruik geen bont beschermers en zie mezelf deze ook niet snel gebruiken. Ik zou dit niet doen omdat ik vind dat de pezen onder peesbeschermers al wel warm genoeg worden en je dit niet erger hoeft te maken door ze een bontvoering te geven. De meningen verschillen erover: bont zou juist heel goed isoleren. Anderen zeggen echter weer dat dit niet zo is en dat het alleen maar warmer is. Ik vind dit persoonlijk aannemelijker. Dat risico is het mij gewoon niet waard. Misschien isoleert het beter, misschien ook niet. Ik ga het in ieder geval niet uitproberen. Het is niet goed voor de pezen om te warm te worden en dit kan voor blessures zorgen. Daar komt voor mij overigens ook bij dat er maar weinig bontbeschermers zijn die ik mooi vind. Als ik iemand met bont beschermers zie rijden, denk ik eigenlijk vooral: waarom? en niet: wat mooi! Ook geloof ik in de meeste gevallen niet dat dit nou echt beter beschermd, dus wat is de toegevoegde waarde? Het is misschien wat zachter voor de benen van je paard, maar als ik peesbeschermers koop, verwacht ik sowieso dat deze van een stof gemaakt zijn die fijn zit om de benen van mijn paard. Ik vind dat bont daar niet voor nodig zou moeten zijn. Iedereen moet het natuurlijk voor zichzelf weten, net zoals met alle items die ik in ja of nee bespreek, maar ik pas voor bont beschermers.

Gebruik jij bont beschermers voor je paard? Waarom kies jij daar wel of niet voor?

Bron foto: Equiflair Saddlery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *