Dingen die kleine ruiters herkennen

Categorieën Persoonlijk

Met mijn 1.63m loop ik als paardenmeisje wel eens tegen uitdagingen aan. Nu ben ik nog niet eens superklein, maar toch zijn er wel dingen die bij mij niet heel soepel gaan. Vandaag zet ik een aantal dingen op een rijtje waar ik tegenaan loop met mijn lengte.

Opstappen met een krukje

Als je ook maar een beetje een groot paard hebt, wordt vanaf de grond opstappen al een redelijke uitdaging. Als je dan ook nog met een springzadel met korte beugels rijdt, is het feest compleet. Om nog niet te spreken over zonder zadel rijden…

Nee, niet je hoofd omhoog doen…

Je kent het vast wel: zo’n paard dat het leuk vind om zijn hoofd omhoog te gooien op het moment dat je het kopstuk over de oren heen wil doen. Nog fijner: een paard dat ook niet makkelijk zijn bit aanneemt. Heb je eigenlijk het bit in z’n mond, krijg je het kopstuk niet over de oren omdat het paard z’n hoofd omhoog doet en kun je weer opnieuw beginnen

Je hoeft tenminste niet te bukken

Waar lange ruiters regelmatig moeten bukken voor takken tijdens een buitenrit, of zo ongeveer naast hun paard moeten hangen om door een deur te kunnen, heb jij daar geen last van.

Wat heb ik nooit nodig?

Als je een zadelkast hebt die aan de maat is, zit de kans erin dat je niet eens bij de bovenste plank kan en daar een krukje voor nodig hebt. Welke spullen heb ik bijna nooit nodig en kan ik daar dus neer leggen?

Aansingelen

Misschien dat het aan mij ligt hoor, maar bij een paard dat aan de maat is en een spring-/veelzijdigheidssingel heeft is het voor mij een hele opgave om het aan te singelen, want omhoog kracht zetten is nog niet zo makkelijk.

Is zijn rug schoon?

Zoë is gelukkig niet zo groot dat ik haar rug niet fatsoenlijk kan poetsen. Wat wel een dingetje is, is dat ik niet op haar rug kan kijken en dus niet zo goed kan zien hoe vies schoon deze is. Het gebeurt nog wel eens dat ik tijdens het rijden achter me kijk en me realiseer dat ik toch echt beter had moeten poetsen op haar kont. Als ze zonder deken heeft gerold en echt helemaal onder zit pak ik er dan ook een krukje bij om haar grondig schoon te krijgen.

Herkennen de kleine ruiters onder mijn lezers deze punten? Waar lopen jullie nog meer tegen aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *