Medische musthaves voor Zoë

Categorieën Geen categorie

Het is altijd handig om wat medische spullen op stal te leggen voor als je paard ineens iets heeft. Op zo’n moment is het fijn om niet dan nog naar de winkel te moeten, maar het wondje gewoon meteen te kunnen behandelen. Ook voor Zoë heb ik wat medische dingen in onze kast liggen. Dit is niet heel veel, maar meer hebben we dan ook nog nooit nodig gehad. Sommige mensen hebben hele EHBO-kits, dat heb ik niet. Wat ik wel heb, vertel ik vandaag!

Cooling gel

Het is bij Zoë bijna nooit nodig, maar toch vind ik het wel handig om cooling gel op stal te hebben liggen voor het geval ik iets wil koelen. Nu hebben we ook gewoon een spuitplaats, dus dat kan ook, maar vooral als het koud is vind ik het niet ideaal om op die manier iets te koelen.

Sudocrem

Sudocrem gebruik ik voor Zoë’s mok. Zij heeft dit best regelmatig, dus dan is het belangrijk dat het behandeld wordt. Sudocrem is geen speciaal paardenmiddel, het is eigenlijk gewoon voor mensen. Het helpt echter wel tegen mok, en is een stuk goedkoper dan de gemiddelde mokzalf.

Betadine zalf

Betadine zalf is altijd handig om te hebben. Zoë staat nu bij een paar wat nog wel eens wil happen, waardoor ik haar af en toe met wondjes uit de paddock haal. Vaak zijn deze al dicht, maar als ze nog niet dicht zijn, smeer ik er betadine zalf op. Ook deze is in principe ook gewoon voor mensen, maar ook prima geschikt voor paarden.

Hoof Care

Misschien niet per se medisch, maar ik doe op dit moment Hoof Care, oftewel biotine, door haar voer. Zoë’s hoeven kunnen in de zomer best wel gaan scheuren, dus dan is het belangrijk om hier iets tegen te doen. Ik ben door wisselende verhalen niet overtuigd van de werking van hoefvet en hoefolie, dus hoop ik dat biotine van binnenuit haar werk doet. Deze pot is nu bijna leeg, maar tegen dat het weer warm wordt is het wel de bedoeling om een nieuwe te kopen.

Wat zijn voor jou echte medische musthaves voor je paard?

Liefs,
Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *