Mijn belangrijkste aandachtspunten

Categorieën Persoonlijk

Vandaag is het tijd voor een beetje zelfreflectie, haha. Met alle paarden video’s die ik inmiddels van mezelf bewerkt heb, heb ik heel wat punten waar ik me aan erger. Vandaag zet ik op een rij wat voor mij echt aandachtspunten zijn wat betreft mijn houding. Ik begin binnenkort met privéles met Zoë, dus dan hoop ik deze punten aan te kunnen pakken.

Achterover zitten

Dit is denk ik wel hétgene waar ik me het meest aan stoor bij mezelf als ik video’s of foto’s terug kijk. Ik weet echter niet of dit een paardrij-probleem is, of gewoon een houding-probleem in het algemeen. Ik zit altijd voorover gebogen. Ik weet dat ik mijn schouders naar achteren moet doen en dat het daarmee al een eind opgelost is, maar doe het allemaal maar eens. Voor mijn gevoel moet ik mijn teugels dan weer heel lang maken omdat deze anders te strak staan. Als ik er even niet op let, klap ik ook zo weer naar voren. Volgens mij is dit een balansprobleem, want mijn bovenlichaam gaat naar voren en mijn voeten gaan naar achteren. Ergens zal ik denk ik spieren moeten gaan trainen in mijn rug of buik om dit beter te kunnen.

Benen lang maken

Ik heb mezelf aangeleerd om met mijn hakken aan te sporen in plaats van met mijn kuiten, waardoor ik mijn voeten dus optrek. Nu ben ik dit inmiddels wel aan het afleren, alleen resulteert dat nu in mijn benen afsteken, dus nu moeten mijn tenen nog naar binnen.

Handen stil houden

Ik heb er nog moeite mee om mijn handen goed stil te houden, waardoor Zoë met haar hoofd gaat schudden. Van Cis moet ik mijn ellebogen dan in m’n zij vast zetten, maar dit vind ik ook weer moeilijk met teugels die op maat zijn.

Ik heb nog een hoop meer aandachtspunten, dus misschien komt er nog wel een keer een post over, maar voor nu houd ik het hier even bij. Ik denk dat dit ook de belangrijkste punten zijn, en hiermee wil ik dan ook met name aan de slag wanneer ik weer ga lessen met Zoë.

Wat zijn jouw belangrijkste aandachtspunten?

Liefs,
Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *