Mijn favoriete merken

Categorieën Persoonlijk

Net als met veel dingen, heb ik ook zo mijn favoriete merken als het om paardenspullen gaat. Er zijn een hoop goede merken die kwalitatief goede spullen maken, maar vaak zijn die ook ontzettend duur. Ik heb geen geldboom in de tuin staan (heb niet eens een tuin…) dus deze merken zijn ook niet aan mij besteed. Er zijn echter alsnog een aantal merken die ik wel graag gebruik, en hier vertel ik jullie vandaag over.

Eskadron

Absoluut mijn favoriete merk, maar helaas ook vrij prijzig. Eskadron is zo’n merk waarvan ik heel veel wat ze uitbrengen mooi vind, maar slechts een heel klein deel ook daadwerkelijk koop omdat het zo duur is. Ik kan echt wegdromen bij de prachtige verzamelingen die ik af en toe op Bokt voorbij zie komen. Over de jaren heb ik met name cottons gekocht, die nog wel te betalen zijn. Ik heb een keer een set gekocht, de zwart met roze big square en de bijbehorende deken, maar beiden heb ik alweer verkocht. Als ik later een beter betaalde baan heb, hoop ik ook een mooie Eskadronverzameling te kunnen beginnen.

BR

BR is over het algemeen niet zo mooi als Eskadron, maar voor de prijs die je ervoor betaalt is BR een heel degelijk merk. Zoë heeft best wel wat BR peesbeschermers en dekjes die echt al jaren mee gaan en nog steeds prima zijn. Ook mijn eigen cap is van BR, al draag ik die alleen op de manege. BR vind ik vooral een fijn merk vanwege de prijs-kwaliteitverhouding.

ANKY

Het enige wat ik van ANKY gebruik zijn dekjes, maar ik vind ze zo mooi! Zo’n ANKY pad staat ontzettend chique. Ik heb over de jaren heen heel wat dekjes gekocht en verkocht, maar mijn ANKY Hot Pink kan ik gewoon niet wegdoen. Die staat te mooi op Zoë, ook al heb ik er inmiddels al een hele tijd niet mee gereden. Cis heeft ook nog een aantal ANKY’s waar ik ook altijd graag mee rijd.

Fouganza

Fouganza is het paardenmerk van Decathlon. Als het om spullen voor mezelf gaat, komt sowieso het meeste van Fouganza. Ik doe niet aan paardrijshirts, maar de rijbroeken die ik het meeste draag, mijn winterjassen en regenjas komen in ieder geval allemaal van Decathlon. Het is betaalbaar, maar wel van prima kwaliteit. Goed, je moet geen hoogstaande kwaliteit verwachten, maar van alles wat ik van Fouganza heb zijn alleen mijn rijlaarzen kapot gegaan omdat ik te dikke kuiten heb. Ik koop er dus overigens niet echt paardenspullen, dus hoe dat met de pasvorm zit durf ik niet te zetten.

Wat zijn jouw favoriete paardenmerken? Laat het weten in de comments!

Liefs,
Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *