Mijn favoriete Paarden YouTubers #2

Categorieën Lifestyle

Ze veranderen nog al eens, dus het leek me wel weer eens leuk om mijn favoriete paarden YouTubers op dit moment op een rijtje te zetten

Jordy Wilken

Jordy kennen jullie misschien wel via Jill Huijbregts. Ze hebben regelmatig samen video’s gemaakt rondom Jills dressuur en Jordy’s crossen. Een paar maanden geleden heeft Jordy ook zijn eigen YouTube-kanaal aangemaakt, en ik ben fan! Samen met Roeland geeft hij ons een kijkje in de wereld van een eventing ruiter, maar wat ik het leukste vind aan zijn video’s is de humor van Jordy en Roeland.

Kristy Snepvangers

Kristy is een jonge eventingamazone die hard aan de weg timmert met haar – door haar opa gefokte – paarden. Op dit moment brengt ze onder andere Millstream’s Gaelic Lad, Millstream’s Diesel, Millstream’s Galante en Millstream’s Inspiration uit in de sport. In haar video’s geeft Kristy een kijkje achter de schermen in haar leven als eventingamazone van deze gave paarden. Wat ik zo leuk vind aan Kristy is haar aanstekelijke enthousiasme. Of het nou goed gaat of niet, Kristy bekijkt alles altijd van de beste kant en heeft heel veel liefde voor haar paarden.

Felinehoi

Feline kijk ik al jaren – jullie zullen haar allemaal wel kennen – maar toen ik deze vorige post maakte, behoorde ze niet tot mijn favorieten. Het laatste jaar kijk ik haar video’s echter vrijwel allemaal, en kijk ik er zelfs naar uit. Als ik thuiskom van mijn werk (of ja, meestal Zenith) en Feline heeft een nieuwe video geupload, is dat het eerste wat ik kijk tijdens het eten. Feline maakt vaak ook lekker lange video’s waar je echt voor kunt gaan zitten. Het hele traject rondom Olympus vond ik heel interessant, ondanks de helaas niet zo positieve uitkomt, en ik ben ook heel benieuwd wat ze nu allemaal met haar trainingspaard Arena gaat doen.

Paard in Nood Spanje

Afgelopen weken heeft Fenna van Hoefwijzer video’s gemaakt over de stichting Paard in Nood Spanje (Los Caballos Luna). Door het succes van deze video’s is Laura van Paard in Nood Spanje zelf ook een YouTube-kanaal begonnen, waar zij een kijkje geeft in het leven en werk op de stichting. Ik vind de video’s van Fenna heel interessant, en vind het dan ook leuk dat deze voortgezet worden op hun eigen kanaal. Daarnaast kun je Paard in Nood Spanje ook helpen door je op hun kanaal te abonneren. Als ze namelijk 10.000 abonnees halen, kunnen ze met hun YouTube-kanaal inkomsten genereren, en dat geld kan de stichting goed gebruiken!

EquiTality

Eerlijk, Paard zoekt Baas was nooit zo mijn ding, dus het heeft lang geduurd voordat ik EquiTality (met Sanne van PzB) een kans gaf, maar inmiddels ben ik blij dat ik dat toch gedaan heb. Samen met Iris maakt Sanne op het kanaal EquiTality vooral grappige video’s. Ik moet altijd lachen om hun sketches, maar ook in hun ‘gewone’ video’s hebben Sanne en Iris een leuke dynamiek en een goed gevoel voor humor.

Zaressa

Aan Maartje en Nynke van Zaressa heb ik wel moeten wennen. De eerste paar video’s die ik van hen keek vond ik vrij ‘heftig’ omdat Maartje en Nynke vaak hoog in hun energie zitten en vaak overdrijven. Inmiddels ben ik dat gewend en kijk ik hun video’s graag. Vooral hun sketches vind ik vaak heel grappig gemaakt.

Wie zijn jouw favoriete paarden YouTubers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *