My Life in Horses #1

Categorieën My Life in Horses

In My Life in Horses zal ik (bijna) wekelijks een fotoverslag schrijven over wat ik die week gedaan heb op het gebied van paarden. Deze zal over het algemeen op maandag online komen. Dit zullen niet alleen foto’s van paarden zelf zijn, maar ook foto’s van op stal of van andere paardengerelateerde dingen. Deze eerste post is van het begin van Neighing Out Loud tot gisteren. Een vriendin van me, Melissa, ging mee naar Zoë, ik ging met Cis bij een andere pensionstalling kijken en verder reed ik Zoë eigenlijk gewoon heel veel.

Ik hoop trouwens van harte dat dit de enige MLIH wordt met foto’s van zo’n belabberde kwaliteit: mijn iPhone 6S is kapot en moet gerepareerd worden, waardoor ik het nu met mijn 5S moet doen waarvan de camera toch wel aanzienlijk slechter is.

Vorige week zaterdag stond er een paard op de poetsplaats nogal zenuwachtig te doen bij de hoefsmid, terwijl Zoë er als een mak schaap bij stond haha! Ik heb het zelfs naar haar eigenaresse Cis geappt, zo’n verschil was dit met Zoë jaren geleden.

Dit plankje van de bakrand zit los en wordt er regelmatig uit gelopen, maar dit keer was het onze schuld. Hoe Zoë het precies voor elkaar heeft gekregen weet ik ook niet, maar hij viel ineens terwijl wij de enigen in de bak waren.

Het is verrassend moeilijk om een scherpe foto te maken van het hoofd van je paard terwijl deze stapt. Of het ligt aan deze telefoon. Kan ook.

kitten

We hebben kittens op stal en het liefst zou ik ze allemaal mee naar huis nemen, wat een schatjes! (Ik mag alleen niet dichterbij komen dan dit…) Deze lag tussen de kruiwagens, die ik toch écht nodig had, te slapen. Ik heb nog geprobeerd zo voorzichtig te doen dat hij bleef liggen maar tevergeefs. Ik was te eng.

Zoë’s stal doen is altijd een feest. Ik ben niet anders gewend dan dat alle mest onder het vlas ligt, maar het blijkt dus dat er ook paarden zijn die gewoon op hun vlas mesten en het vervolgens niet begraven 😱 Zoë is net een hondje.

Deze foto maakte Melissa met mijn vlogcamera toen ze mee was naar Zoë. Als het goed is heeft ze met haar eigen camera ook nog foto’s gemaakt, maar die heb ik nog niet ontvangen.

Deze vind ik ook wel gaaf, op de terugweg van een rondje buiten uitstappen.

Zo fijn, een paard dat plast op een poetsplaats die geen afvoer heeft… Vlas erop, wachten tot het intrekt is en opruimen maar. Kon je nou echt niet éven wachten, paard?

Vegen, alleen maar vegen.

Terwijl dit figuur je vanuit de stapmolen nauwlettend in de gaten houdt. Heb ik alles goed opgeveegd, Zoë?

zoë

Laatst had ik Zoë vanwege de regen maar een dagje zonder deken laten staan en toen ik de volgende dag op stal kwam viel het me ineens op hoe erg ze glom! Is dat een woord…?

Waarom spelen in de paddock als je ook gewoon naar buiten kunt gaan staan staren?

Iedere dag rijden is toch een beetje te veel van het goede, dus tussendoor pakken we ook longeren mee. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik nog erg aan het zoeken ben naar hoe ik haar het beste aan de longe kan trainen zonder hulpteugel.

Kijk dan hoe lief Zoë hier kijkt!

Aaaaaah! Ik ben bezig om een band op te bouwen met de kittens. So far mag ik nog niet dichterbij komen dan een meter.

Vrijdag ben ik voor het eerst alleen met Zoë naar de duinen geweest: voor mij een hele mijlpaal. Ik stuurde deze foto naar haar eigenaresse Cis, om haar te laten weten dat we het tot de duinen gehaald hadden. Daar was ik namelijk nog niet eens vanuit gegaan.

Snelle foto in de duinen! Zoë heeft het zo goed gedaan, het viel me echt alles mee. Ze is amper geschrokken en ook qua tempo was ze nog best goed bij me te houden. Dit gaan we zeker vaker doen! Ik maakte hier trouwens ook een vlog van!

Zaterdag toen ik op stal kwam was het niet echt lekker weer: dit was aan de paarden te zien, haha. Ze stonden allemaal bij de boort van de paddock, klaar om naar binnen te gaan. Helaas voor hen stonden ze 2 uur later, toen ik klaar was met Zoë, nog steeds buiten.

Zo, dat was de eerste My Life In Horses! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik de afgelopen week gedaan heb met Zoë!

Liefs,
Nienke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *