My Life In Horses #3

Categorieën My Life in Horses

Zoals jullie aan de foto’s wel kunnen zien, staat Zoë sinds deze week op een nieuwe stal. Komend weekend komt er een video online over de verhuizing en waarom ze verhuisd is, dus daar moeten jullie nog even op wachten. Ik wilde echter al wel gewoon vast deze foto’s online zetten, omdat ik anders geen MLIH had aangezien ze hier al de hele week staat. Ook zijn een aantal foto’s al op Instagram voorbij gekomen, zonder het met zoveel woorden te benoemen. Een voordeel: deze stal is fotogenieker, haha! Ik weet niet waarom, maar dat lichte zand is gewoon veel mooier op de foto. Omdat Zoë pas net verhuisd is, heeft ze deze week vooral de tijd gekregen om te wennen en heb ik niet zoveel met haar gedaan. Ook ging ik deze week naar Outdoor Helvoirt.

paard

Dit was maandag, de eerste dag dat Zoë op de paddock ging (ze is zondagavond aan gekomen). Ze staat hier samen met nog twee paarden, waar het op dit moment nog niet echt tussen botert. Misschien komt dat nog, maar anders ga ik kijken of ze niet in een andere paddock kan. Ze laten haar namelijk amper eten, en dat moeten we natuurlijk niet hebben.

paard

We hadden haar de eerste dagen even zonder vliegendeken staan, omdat er hier een stuk minder beesten zitten dan op de vorige stalling. Met het warme weer van deze week bleek hij uiteindelijk toch wel nodig, omdat Zoë best heftig op beestjes reageert.

paarden

Ze staan hier ’s middags op de wei. Het duurde even voordat Zoë dat begreep. Ze moeten namelijk over een pad dat om de bak heen loopt naar de wei lopen, wat Zoë niet heel snel door had. Hiervan zien jullie meer in de video van komend weekend. Zoë staat hier helemaal rechts en de achterste donkere is een van haar paddock ‘maatjes’.

kip

Op deze stal hebben we geen kittens, zoals we die bij de andere stal hadden, maar wel hele pluizige kippen. En ook een kat die je wel kunt aaien, in tegenstelling tot die op de vorige stal.

paard

Toch maar haar vliegendeken op gedaan woensdag. Zoë maakt gebruik van een zeldzaam moment dat de andere paarden haar even bij het hooi laten. Ze vind alleen het huisje nog een beetje raar. Meestal pakt ze een hap en trekt ze haar hoofd er meteen weer uit om hem zo op te eten.

paarden

Lekker in het zand rollen 👌

longeren

Vrijdag heb ik Zoë voor het eerst even aan de longe gehad, gewoon om te kijken hoe ze het deed en om ervoor te zorgen dat ze weer even wat deed. Dit deed ze eigenlijk verrassend goed. Ze deed alleen een beetje nukkig tegen de pony die bij het hek stond. Er liggen namelijk twee paddocks om de longeercirkel heen. Verder heeft ze nog geen bok gegeven.

paard

Na het longeren heb ik haar nog even aan de hand laten grazen.

paard

Woensdag had ik haar binnen vast gezet en dat vond ze helemaal niks omdat ze de andere paarden niet zag. Daarom besloot ik vrijdag eens te proberen haar buiten vast te zetten en daar stond ze wel gewoon rustig stil.

paarden

Vriendjes maken met de paarden naast haar. Volgens mij kan ze het hier beter mee vinden dan met de andere twee: ze zoekt hen in ieder geval wel steeds op.

Zondag was mijn vriend mee naar Zoë, dus die heeft voor jullie gefilmd terwijl ik haar aan de longeerlijn trainde. We beginnen altijd met warm stappen op het harde op advies van haar masseur.

In de longeercirkel nog even de touwtjes wat strakker zetten en daarna is het tijd om aan het werk te gaan. Dit zien jullie over twee weken op mijn YouTube-kanaal.

Ik weet niet of ik dat al eens verteld heb, maar Zoë kan kusje geven op commando. Of ja, als je een snoepje in je hand hebt dan… En zelfs dan doet ze het niet altijd, maar vandaag deed ze het wel goed. Ook dit zie je in de video terug.

Dan was dit de eerste week op Zoë’s nieuwe stalling. Morgen stap ik voor het eerst weer op haar, dus ik ben benieuwd hoe dat gaat!

Liefs,
Nienke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *