Vandaag weer een fotoverslag van een nieuwe week, zoals iedere maandag. Althans, dat is de bedoeling. In Zoë’s tweede week op haar nieuwe stal is ze al wat meer aan het werk gezet, en we zijn nog steeds aan het proberen bij welke paarden ze het beste in de paddock kan staan. Allemaal nog een beetje wennen dus!

Dinsdag ging ik samen met Cis naar Zoë toe. Ik stapte zelf voor het eerst op Zoë sinds ze op deze nieuwe stal staat, en Cis stapte er voorlopig voor het laatst op omdat ze woensdag ging verhuizen. Het werd deze dag 31 graden, dus we stonden om half 9 al op stal om de warmte voor te zijn.

Fotogeniek paard na het rijden! Ik moet er nog wel aan wennen om veel foto’s te maken op stal hoor. Nu maakte Cis een foto waardoor ik er aan dacht, maar vaak ben ik zo druk bezig dat het er helemaal bij in schiet. Ik heb het trouwens nog nooit verteld, maar nu ik haar spullen in mijn Instagramposts wel tag, zal ik het hier ook even benoemen (het zijn geen van allen mijn spullen, dus ik weet niet alles precies. Het merk van het bontje ligt op het puntje van m’n tong maar kan er niet op komen).

  • Hoofdstel: HV Polo
  • Zadel: Wintec 500 dressuur
  • Dekje: HKM
  • Peesbeschermers: QHP To Protect

Wat screenshots van het rijden. Hier heb ik een video van gemaakt die volgens mij niet komend weekend maar de week daarna online komt. Ze deed het eigenlijk verrassend goed voor de eerste keer in deze bak. Van te voren heb ik er alleen een rondje aan de hand gelopen, maar het viel best mee hoe spannend ze het vond. Wel hebben we inmiddels haar brokken opgevoerd, omdat ze voor haar doen wel heel weinig pit had.

Zoë staat hier met Fries Jellie, die je op de achtergrond ziet. Ze hebben haar bij Juwel en Luna weggehaald omdat die haar nauwelijks lieten eten, maar met Jellie draaiden de rollen om. Toen liet Zoë Jellie niet meer eten. Dat moeten we natuurlijk ook niet hebben. Vliegendeken is van Epplejeck, maar valt klein en is ondertussen behoorlijk kapot, dus na deze zomer gaat ie de prullenbak in.

Dit is Rick, de stalshetlander. Hij liep vandaag los op het terrein, omdat de staleigenaresse hem niet bij Zoë en Jellie durfde te zetten (normaal staat Rick bij Jellie). Zo kwamen we erachter dat Rick het heerlijk vind als je hem op zijn rug kriebelt. Hij stond er helemaal van te genieten.

Donderdag heb ik weer op Zoë gereden, en dit keer was ze wel wat moeilijker en meer met haar omgeving bezig. Ik was wel erg blij met deze outfit, haha! Het dekje is de ANKY Hot Pink, die waarschijnlijk niet meer verkrijgbaar is. Toen ik hem kocht was hij al moeilijk om aan te komen, maar dit is echt mijn favoriete dekje. Zoë’s halster is trouwens van Eskadron. Je ziet het niet echt meer, maar het is wel zo. Een Next Generation collectie van een jaar of 5, 6 geleden. Welke dat was, geen idee!

Even een foto maken bij het uitstappen. Naast onze stal zijn ze bezig met het aanleggen van een golfbaan, waardoor er regelmatig allerlei karretjes over het pad langs de bak rijden (niet het zandpad hoor, dat is voor de paarden om naar de wei te lopen. Naast de heg ligt asfalt).

Fijn! Zoë had zich lekker vies gemaakt. Op de vorige stal hadden ze in de paddock donker zand dat niet zo plakte, maar dit zand zie je op een zwart paard natuurlijk wel héél goed zitten. Als het dan nog lekker weer was had ik haar een keer kunnen wassen, maar daar was het echt te koud voor.

Ik heb hier, met Casper’s hulp, echt wel even op staan poetsen, maar uiteindelijk hebben we haar wel redelijk schoon gekregen, haha.

Zoë stond vast met uitzicht op de volbloeden van de eigenaresse, waaronder twee veulens, en dat vond ze wel interessant. Dat zou je op deze foto misschien niet zeggen, maar ze keek er wel steeds naar.

Dit is een van onze stalkatten. Op de vorige stal hadden we hele schattige kittens, maar die waren wild. Deze kat daarentegen is dol op aandacht! Hij of zij begint heel hard te spinnen als je hem of haar aandacht geeft. Vooral nu ik thuis geen katten meer heb, vind ik het leuk om op stal deze kat te hebben. Ik weet alleen nog niet of dit nou Sem of Saar is. Er is trouwens ook een nieuwe kat, Sjors, maar die heb ik nog niet gezien. Sem of Saar ook niet trouwens, want tot nu toe heb ik alleen deze nog maar gezien.

Vrijdag is er een nieuw paard bij Zoë en Jellie gekomen: Zoblitz. Hier de drie black beauties op een rijtje. Links Zoë, dan Jellie en dan Zoblitz. Heel lang gaat dit alleen niet duren, want Jellie en Zoë gaan niet goed samen, dus er moet weer gemixt & matched worden.

Dat was deze week weer! Komende week moet ik meer werken op onhandigere tijden, dus zal ik waarschijnlijk wat minder bij Zoë zijn.

Liefs,
Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *