My Life In Horses #6

Categorieën My Life in Horses

Vorige week is de MLIH er weer bij ingeschoten, dus die van vandaag is alweer van twee weken. Dat betekent dubbel zoveel foto’s! De afgelopen weken reed ik Zoë meer en sprongen we zelfs. Benieuwd hoe mijn afgelopen twee paardenweken eruit zagen? Kijk dan verder!

Ik reed weer eens op neckrope met Zoë. Dit hadden we alweer een tijdje niet gedaan, maar ze pakte het eigenlijk heel goed op.

Het was af en toe weer lekker weer, dus dan mocht Zoë haar deken weer lekker af. Wel vond ik het moeilijk hoor, deze weken. Wanneer hij wel en niet op moest.

Deze foto vond ik eigenlijk vooral esthetisch door de lucht, niet zo zeer door hoe Zoë erop staat. Om de een of andere reden is Zoë’s huidige stalling veel fotogenieker dan de vorige 😅

Ik mocht deze week op een nieuw manegepaard: Balou. Balou heeft nog niet veel dressuurwerk gedaan, waardoor ze nog weinig balans heeft. Dit zorgt er dan weer voor dat ze heel snel gaat. Ik vond het niet echt een ideaal manegepaard, maar een leuk gevorderden paard is het misschien wel.

Ik ging afgelopen week voor het eerst eens op stal langs toen de paarden al binnen stonden. Dat zal nu nog wel vaker voorkomen nu ik regelmatige werktijden heb, en ook omdat de paarden voor het donker naar binnen gaan en het natuurlijk steeds vroeger donker wordt.

Even in (of uit)stappen op het harde. Dit doet Zoë nog steeds verrassend braaf.

Negen van de tien keer dat ik probeer een selfie te maken met Zoë wordt ze net afgeleid op het moment dat ik de foto wil maken, en krijg je dus dit.

Even misbruik maken van het moment dat Zoë iets spannend vindt tijdens ons rondje wandelen door een foto van haar gefascineerde koppie te maken.

We hebben de afgelopen weken trouwens echt geluk gehad met het weer, heerlijk! Ik ben bang dat het de laatste lekkere dagen van het jaar waren…

Ik zadel Zoë normaal gesproken buiten op omdat ze hier rustig staat, maar ze moet het binnen ook leren met het oog op de winter. Dit vindt ze helemaal niks, want ze ziet de andere paarden dan niet. Ik had haar nu na het rijden, toen ze al een beetje moe was, eens op de poetsplaats gezet en dat deed ze prima. Toen ik het een week later met opzadelen probeerde was ze echter compleet over de zeik (en ging ze op mijn teen staan… 🙄)

Ideaal, die automatische drinkbakken buiten. Op de vorige stal had Zoë regelmatig geen water, maar dat gebeurt hier gelukkig niet.

#failfriday….

Ik was vorige week even bij m’n oude ponyclub, dus moest ik ook even langs mijn vorige verzorgpony Loulou. Volgens mij herkende ze me nog wel, maar ze was meer bezig met haar weidemaatje dat aan het rijden was.

Ik was op de club om te filmen bij Melissa haar wedstrijd. Ik gok dat hiervan een video online komt op haar kanaal Horzestyle.

Ik probeerde eens met Zoë vrij te springen, al lijkt het echt of ze in deze foto gephotoshopt is. Lang leve screenshots. Ze deed het best leuk, alleen ging ze zo hard dat ze een heel spoor in de bak achterliet. Niet de bedoeling, dus toen ben ik maar gestopt.

Ik besloot eens op Zoë zonder zadel uit te stappen. Heel comfortabel zat het niet omdat Zoë best een hoge schoft had, maar wel leuk dat het kan.

Na het rijden heerlijk rollen in de bak. Heel fijn in dat lichte zand, want dat zie je dus heel goed op een zwart paard…

Nog zo’n voorbeeld waar ik een selfie met Zoë probeer te maken en Zoë me headbutt…

Af en toe kan er wel een leuke selfie vanaf.

Wanneer je zo’n mooie closeup wil maken maar je paard een varken is…

Weer eens gefilmd terwijl ik met Zoë ging dressuren. Of ja, de camera op een krukje in de hoek gezet. Ideaal is anders😂

Afgelopen vrijdag had ik mijn laatste les op de manege. Ik mocht tot mijn verrassing weer op Balou, want ik had eigenlijk verwacht dat ze al wel weg zou zijn. Niet dus. Vandaag liep ze echt al een stuk fijner. Ik heb ook gefilmd, dus daar komt nog een video van.

Zoë stond zaterdag echt op standje frikandel. Sinds ze op deze stal staat is ze nog niet zo vervelend geweest en heeft ze nog niet zoveel gesteigerd.

Het opzadelen op de poetsplaats was een drama, dus afzadelen heb ik maar even bij haar stal gedaan. Dat ging gelukkig beter.

Terwijl we Zoë zondag op stonden te zadelen, zag ik hoe het licht zo mooi in haar ogen viel, dus daar moest Casper even een foto van maken😇

Zondag was Cis er weer eens, en gingen we met Zoë springen. Hier heb ik niet echt foto’s van, maar Casper heeft wel gefilmd, dus er komt uiteraard een video van.

Na afloop was mevrouw zo bezweet dat ze lekker heeft liggen rollen. En hoe! 😭

Dat waren de afgelopen twee weken weer! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te kijken!

Liefs,
Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *