Netflixtip: Harry & Snowman

Categorieën Lifestyle

Vandaag heb ik een Netflix-tip voor jullie! Eigenlijk komt deze van mijn instructeur, die de documentaire een tijd geleden op Netflix gekeken had, maar nu ik hem ook gekeken heb wil ik hem met jullie delen. Bij de naam Harry & Snowman denk je misschien niet meteen aan een documentaire over paarden, maar dat is het wel. Vandaar dat ik er ook een post over schrijf, omdat ik denk dat je hem niet zo snel toevallig tegen komt. Benieuwd naar deze documentaire?

Het verhaal

Harry & Snowman gaat over Harry de Leyer en het paard Snowman. Snowman is een ploegpaard dat Harry in 1956 voor $80 van de slager kocht nadat hij laat was voor een paardenmarkt. Harry is op zoek naar paarden voor de elite school waar hij les geeft. Als hij Snowman in de vrachtwagen ziet staan, ziet Harry wat in het paard en besluit hem mee te nemen. Zijn kinderen geven hem de naam Snowman. Al snel blijkt dit slachtpaard een uitzonderlijk springtalent te zijn. Hier kwam Harry achter doordat Snowman, nadat deze aan een kennis verkocht was, iedere dag uit zijn wei sprong om terug naar Harry te lopen. Hoe hoog ze het hek ook maakten, Snowman bleef er overheen springen. Daarop is Harry met hem gaan trainen en hem uit gaan brengen op wedstrijden, waar de grof gebouwde Snowman alle springgefokte paarden eruit reed. Toen Snowman al zo ongeveer alle wedstrijden had gewonnen, waaronder dé springwedstrijd van het jaar in Madison Square Garden, begon Harry over andere paarden te springen en records te verbreken. Snowman deed het allemaal. Naast zijn springtalent was Snowman ook een erg lief paard. Terwijl de springpaarden op wedstrijden opgefokt rondliepen, stond Snowman nog net niet te slapen. Harry’s kinderen gingen met hem zwemmen en hebben op hem leren rijden. Snowman droeg de roepnaam The Cinderella Horse, omdat hij van een slachtpaard in een springtopper is veranderd.

In deze documentaire komen Harry, zijn familie en andere kennissen die Snowman hebben gekend aan het woord. Het verhaal van Snowman wordt verteld van het moment dat Harry hem van de slager kocht tot het moment dat hij ingeslapen werd. Harry vertelt uiteraard over de vele successen die de twee gekend hebben, maar zijn kinderen vertellen ook over de keerzijde van zijn succes en hoe dit hun gezin beïnvloedde. Deze interviews worden gecombineerd met oude beelden van Snowman in actie.

Harry & Snowman is terug te vinden op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *