Netflixtip: The Horse Whisperer

Categorie├źn Lifestyle

De Netflixtip van vandaag is al een oudere paardenfilm, namelijk The Horse Whisperer. Vooral de paardenmensen van mijn leeftijd en ouder zullen deze film kennen, maar misschien niet iedereen die jonger is. De film kwam namelijk al in de jaren ’90 uit. Benieuwd waar deze film over gaat?

Waarschuwing: The Horse Whisperer is geen leuke feel good film over paarden. Het is een dramafilm die begint met een behoorlijk heftig ongeluk. Houd hier rekening mee als je de film wil kijken of deze post wil lezen.

The Horse Whisperer gaat over een paard, Pilgrim, dat na een ernstig ongeluk getraumatiseerd is. De dierenarts wilde hem in laten slapen, maar Grace’s moeder kon dit niet over haar hart verkrijgen terwijl Grace nog in coma lag. Grace (gespeeld door Scarlett Johansson) raakte bij dit ongeluk ook zwaar gewond waardoor haar onderbeen geamputeerd moest worden. Wanneer ze voor het eerst bij Pilgrim langs gaat na het ongeluk, schrikt ze van hoe hij eruit ziet en hoe hij zich gedraagt. Grace’s ouders besluiten de getraumatiseerde Pilgrim naar een paardenfluisteraar, Tom Booker (gespeeld door Robert Redford), te brengen. Tom weigert eerst, maar gaat uiteindelijk met Pilgrim aan de slag, terwijl Grace en haar moeder op zijn ranch verblijven.

Ik heb The Horse Whisperer vroeger al wel een keer gezien. Ik wilde hem nog een keer kijken, maar eerlijk? Het ongeluk aan het begin hield me een beetje tegen. Ik kan prima tegen bloed en dergelijke in een film, maar dieren die ernstig gewond raken? Nee, daar kan ik niet zo goed tegen. Ook het idee van zo onbezorgd op een buitenrit gaan die zo vreselijk afloopt vind ik naar. Wat betreft omgang met paarden vond ik het af en toe ook wel een beetje twijfelachtig. Zo laten ze Pilgrim volgens mij zo’n 3 dagen op de trailer staan. Ik weet niet hoe dat in de jaren ’90 was, maar dat zou nu echt not done zijn. Ook de manier waarop ze Pilgrim uiteindelijk ‘breken’ snapte ik niet helemaal, dus mocht iemand het wel snappen: enlighten me.

The Horse Whisperer is wel een film waar je de tijd voor moet nemen. Hij duurt namelijk bijna 3 uur. Voor mij persoonlijk had hij wel wat korter mogen zijn: het hele romantische aspect had van mij niet gehoeven, maar dat is natuurlijk wel een manier om zo’n film ook voor niet-paardenmensen interessant te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *