Netflixtip: Vrije teugels

Categorieën Lifestyle

Sinds een paar maanden staat op Netflix de serie Vrije Teugels. Omdat dit een paardenserie is, vond ik een artikel hierover wel op mijn blog passen. De serie is officieel in het Engels en op Netflix kun je de taal gelukkig aanpassen. Je vindt de serie ook wanneer je op de Engelse naam, Free Rein, zoekt.

Het verhaal

Vrije Teugels gaat over de Amerikaanse Zoe die met haar moeder en zusje Rosie naar haar opa in Engeland toe gaat. Wanneer haar zusje op de eerste dag verdwijnt, komt Zoe in aanraking met meiden van de manege in de buurt. Als ze met hen staat te praten, blijkt de wilde hengst van de manege verdwenen te zijn. In Zoe’s zoektocht naar haar zusje komt ze de hengst Raven tegen. Door het personeel van de manege zou hij met kalmeringsmiddelen gevangen moeten worden, terwijl Zoe hem zo kan pakken en terugbrengt naar de manege. Nu Zoe de enige blijkt die Raven vertrouwt, hebben ze haar op de manege hard nodig.

Zoals bijna altijd met een dergelijke serie heeft het een hoog penny-gehalte. Het meisje-temt-wilde-zwarte-hengst-cliché hoeven we in ieder geval niet te missen. Ik vind het ook wel typisch dat iedereen geobsedeerd is met Marcus, terwijl ik Pin veel leuker vind 😅 Ondanks dat het best wel een penny-serie is, vind ik hem toch vermakelijk. De eerste vier afleveringen heb ik in een ruk door gekeken (en toen moest ik weg). Er komen regelmatig opmerkingen voorbij waar ik toch wel om heb kunnen lachen, ook al ben ik niet bepaald de doelgroep van de serie. Charlotte Dujardin heeft ook nog een kleine rol in de serie. Wat ik ook wel leuk vind om te zien, is de hele andere paarden waar ze in deze serie op rijden. De meeste zijn een stuk steviger gebouwd dan het gemiddelde paard in Nederland.

De afleveringen duren zo’n 25 minuten wat ik altijd wel prettig vind, omdat het makkelijk weg kijkt. Tot nu toe is er 1 seizoen van de serie, dat bestaat uit 10 afleveringen, te vinden op Netflix.

2 gedachten op & ldquo;Netflixtip: Vrije teugels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *