Paardendromen

Categorieën Persoonlijk

Een tijdje geleden vertelde ik al wat ik nog met Zoë zou willen doen, maar er zijn ook nog paardendingen die ik wil doen die misschien niet per se met Zoë te maken hebben. Anderen ook weer wel, dus eigenlijk is dit gewoon een beetje een deel 2 van wat ik graag met paarden zou willen doen… Ik denk dat we als paardenmeisjes allemaal wel grootse dromen hebben. Dit zijn die van mij.

Werken op een Amerikaanse ranch

Het lijkt me zo gaaf om bijvoorbeeld een zomer op een ranch te werken en daar de sfeer te proeven. Volgens mij gaan ze daar best wel anders met paarden om dan hier, en het lijkt me gewoon een leuke manier om kennis te maken met western. In eerste instantie leek het me leuk om naar de VS te gaan, maar inmiddels heb ik wel geleerd dat het een stuk makkelijker is om dit in Canada te doen, omdat ze daar niet zulke strenge regels rondom werk visa hebben.

Een Z-proef kunnen rijden

Zelfs al had ik het paard ervoor (wat ik op zich heb, want een Z-proef moet ieder gezond paard kunnen), dan heb ik nog een long way to go voordat ik een Z-proef zou kunnen rijden. Ondanks dat lijkt het me wel een mooi doel om naar toe te rijden. Ik wil met Zoë sowieso weer dressuurlessen op gaan pakken bij de instructrice van wie Cis altijd les had, en dan serieus naar het rijden van een B-proefje gaan trainen. Ik weet verder helemaal niet of er bij ons in de buurt een plek is waar ik zou kunnen starten, maar het lijkt me wel leuk om met Zoë te kunnen starten en hier ook echt iets in te kunnen bereiken.

Weekendje weg

Over een paar jaar zou ik graag een weekendje weg gaan met Zoë, en het zou fijn zijn als ik dan ook een vriendin met een paard heb om mee te gaan. Het lijkt me leuk om naar het strand of naar de Veluwe te gaan. Gewoon een paar dagen wel, urenlange buitenritten maken in een gebied waar je nog nooit geweest bent, gewoon een soort zelf-georganiseerd ponykamp voor volwassenen, haha.

Een grand prix paard rijden

Het lijkt me heel gaaf om een keer op een paard te rijden waar alle knopjes al op zitten. Die zo wissels springt en waarop ik het gevoel van een piaffe, passage of pirouette ook eens zou kunnen ervaren. Uiteraard is het, ook al kan het paard het, lang niet zo makkelijk om dat er ook daadwerkelijk uit te rijden als je het zelf niet kan, maar het lijkt me wel een erg leuke ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *