Update: Zoë is verkocht

Categorieën Geen categorie

Long time no see! Er is de afgelopen maanden (of is het al een jaar geleden dat ik hier voor het laatst iets geplaatst heb) heel veel gebeurd, maar tegelijkertijd ook weer niet. Eigenlijk is er vooral de afgelopen maand veel gebeurt, en daarom leek het me wel weer eens leuk om een blog te schrijven. Om jullie – voor zover iemand dit nog leest – te updaten. Ik heb ook al maanden geen YouTube videos gemaakt, dus tenzij je me op Instagram volgt zul je vast niet weten waar ik het allemaal over heb.

Zoë is verkocht

Zoals je aan de titel kan lezen is Zoë dus verkocht. Dat kwam voor veel mensen uit het niets – op YouTube moet ik er nog steeds een video over maken – maar het is natuurlijk niet iets wat wij van de een op de andere dag besloten hebben. Korte situatieschets: ik reed Zoë al 6,5 jaar, waarvan ik haar de laatste 2 jaar in bruikleen had omdat haar eigenaresse naar de andere kant van het land verhuisde. In eerste instantie was het plan dat ik Zoë over zou nemen, maar ik kwam er al snel achter dat ik dat niet wilde en haar eigenaresse wilde haar niet kwijt. Het nieuwe plan was dus dat zij Zoë weer terug zou nemen als ze terug hier naar toe verhuisde. De afgelopen maanden zijn we er samen wel achtergekomen dat we geen van beide een toekomst met Zoë zagen. Cis haar hart lag helemaal niet meer in de paarden, en ik liep vast met Zoë omdat ik gewoon niet meer zoveel met haar durfde. Toen mijn bijrijder naar het buitenland ging voor haar studie hebben we de knoop doorgehakt en Zoë te koop gezet. Mijn bijrijder reed haar namelijk zo ongeveer als enige, terwijl ik misschien een keer per maand reed. Zoë werkte dus niet meer zoveel, en een werklustig paard als zij verdient beter dan dat. Long story short: eind juli is Zoë naar haar nieuwe baasje verhuisd, waar ze nu actief bezig is met springen en buitenrijden. Helemaal top dus.

Hoe nu verder?

Ik heb lange tijd gedacht dat ik ook klaar was met de paarden (naast dat ik bijna niet meer reed keek ik ook geen paarden videos meer, gebruikte ik mijn Instagram en kanaal vrijwel niet meer), maar hoe dichterbij het moment kwam dat Zoë verkocht zou worden, hoe meer ik me realiseerde dat het voor mij toch nog niet klaar was met de paarden. Ik geniet het meeste van buitenrijden en met Zoë durfde ik dit niet meer. Maar wat dan wel? Uiteindelijk was het plan om zelf iets te kopen, maar tot die tijd wilde ik wel blijven paardrijden zodat ik er niet helemaal uit was tegen de tijd dat ik voor een eigen paard ging kijken. Het plan was daarom om bij mijn instructrice – die een trainingsstal heeft – te gaan lessen op haar paarden. Eventueel in combinatie met af en toe een buitenrit in de duinen bij de lokale manege. Ondertussen kon ik dan sparen voor een eigen paard…

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *