Wat wil ik zien op Horse Event?

Categorieën Evenementen

Op 9 september ga ik samen met Melissa naar Horse Event op het KNHS Centrum in Ermelo. Er is deze dag ontzettend veel te doen, dus het leek ons verstandig om van te voren een planning te maken met wat we willen doen. Vandaag vertel ik jullie over de demo’s en clinics die ik sowieso wil zien deze dag. We hebben gekozen voor een – naar mijn mening – behoorlijk divers programma, juist omdat ik ook geïnteresseerd ben in de verschillende takken van de paardensport.

Springen voor dressuurruiters

Ik ben zelf een recreatieruiter die werkt aan de dressuurmatige basis en af en toe een sprongetje meeneemt. Toch lijkt deze demo van springen voor dresuurrruiters me wel interessant. Als recreatieruiter vind ik afwisseling heel belangrijk. Ik snap dan ook niet zo waarom je alleen zou springen of alleen zou dressuren (goed, springruiters dressuren natuurlijk ook) want naar mijn mening is variatie alleen maar goed voor je paard.

Nageeflijk paard

Een paard dat aan de teugel loopt is natuurlijk leuk, maar ik vind het wel belangrijk om een paard op een correcte manier nageeflijk te rijden. Ik hoop met deze clinic wat meer te leren over paarden op een correcte manier nageeflijk rijden, zodat ik deze op Zoë weer toe kan passen.

TREC

TREC is zo’n tak van de sport die ik graag eens een keer zou proberen, maar eigenlijk weet ik niet precies hoe het allemaal in elkaar zit. Dat hoop ik uit deze clinic te kunnen leren. Eigenlijk het enige wat ik weet is dat het uit een soort hindernisparcours (bij gebrek aan beter woord…), een gangenproef en een buitenrit waarbij je zelf de route moet intekenen bestaat. Of klopt zelfs dat niet…? We gaan het zien.

Dressuurbattle

Deze dressuurbattle is tussen een haflinger en een trekpaard uit mijn hoofd. Ik vind het altijd gaaf om zulke rassen, die in de dressuur minder standaard zijn, dressuurproeven te zien rijden, dus deze battle trok mijn aandacht.

Stelling/buiging

Nu het met Zoë steeds beter gaat wil ik ook graag meer leren over de juiste stelling en buiging. We zijn er al wel mee bezig, maar alle tips zijn mooi meegenomen, toch?

Endurance

Net als TREC is ook endurance een tak voor de sport die mijn interesse wekt. Ik rijd graag buiten, waarom daar geen competitie aspect aan toevoegen? Ik zou echter niet weten hoe ik hiermee moet beginnen. Wat heb ik nodig, hoe train ik hier het beste voor? Ik hoop dat deze clinic mij hier meer informatie over kan geven.

Onafhankelijke zit

Als je mijn video’s wel eens kijkt waarin ik op Zoë, of eigenlijk welk paard dan ook, rijd, zul je wel weten dat mijn zit te wensen over laat. Ik hoop uit deze demo wat tips te halen voor een onafhankelijke zit waarmee ik mijn zit daadwerkelijk kan verbeteren.

Er waren nog wel meer dingen die ik graag had willen zien, maar deze kwamen bijvoorbeeld tegelijk met iets dat ik óók graag wilde zien. Ja, dan moet je toch keuzes maken. Ik had bijvoorbeeld ook wel wat western demo’s willen zien, maar die pasten niet in het schema. Voor hetzelfde geldt vallen demo’s waar we naar toe willen tegen, en blijkt iets waarvan we dachten dat we het niet leuk zouden vinden, wél heel interessant te zijn. We zien wel wat de dag brengt!

Liefs,
Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *