Welke GoPro heb ik?

Categorieën Lifestyle

gopro

Als je mij op YouTube volgt, weet je dat ik regelmatig video’s maak met mijn GoPro. Als ik de duinen in ga, neem ik het ding altijd mee. Voor wie het niet weet: dit is een soort sportcamera die gemaakt is om mee te nemen bij het sporten en daardoor heel compact is. Ik vind het zelf leuk om mijn rit terug te kijken, maar ook bij anderen vind ik het leuk om te kijken in wat voor omgeving zij rijden. Daarom deel ik deze beelden ook graag op YouTube. Ook zodat ik ze altijd terug kan kijken. Toen ik mijn GoPro kocht heb ik echt wel even zitten twijfelen welke ik nou moest kopen. Ik vertel daarom vandaag welke ik heb en waarom. Wie weet hebben jullie er wat aan als jullie een GoPro willen kopen.

GoPro Hero Session 5

Om maar meteen antwoord te geven op die brandende vraag: ik heb de GoPro Hero Session 5. Veel mensen die ik met een GoPro zie rijden hebben een langwerpig, grijs kastje. Die die ik heb is zwart en vierkant. Volgens mij is dit het verschil tussen de GoPro Hero en de GoPro Hero Session. Ik vind de mijne persoonlijk mooier, maar dat is niet waarom ik voor deze GoPro heb gekozen. Voordat ik een dure aankoop als een GoPro doe, kijk ik eerst naar videobeelden en lees ik vergelijkingen met de verschillende GoPro’s. Mijn GoPro heb ik echt aangeschaft om bij het paardrijden te gebruiken, maar wie weet is hij ook nog wel eens handig op vakantie bijvoorbeeld. Ik heb mijn GoPro volgens mij bij bol.com besteld. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat hij daar inmiddels een stuk duurder is. Ik betaalde er €229 voor, nu staat hij voor €333 op de site. Als dat toen zo was geweest, had ik misschien ook een andere keuze gemaakt.

De kwalificaties van de GoPro Hero Session 5:

  • Filmt in 4K met 30 frames per seconde
  • Accuduur: 1,5 uur (ik heb er echter al buitenritten van 2 uur mee gefilmd)
  • Bluetooth
  • Ingebouwde WiFi
  • Tot 10 meter waterbestendig
  • Stofbestendig
  • Schokbestendig

Iets wat ik wel echt even uit moest zoeken met m’n GoPro is hoe je hem op filmen zet. Er zit één grote knop op, die ik in eerste instantie ingedrukt hield. Dit betekent echter dat hij continu foto’s maakt. Na een uur les had ik dus een paar duizend foto’s maar geen video. Je moet de knop 1 keer indrukken, wachten tot hij een paar keer snel achter elkaar piept en dan filmt hij. Dit kun je controleren door te kijken of het rode lampje op de voorkant knippert (ik doe dit met mijn telefoon).

In onderstaande video gebruikte ik deze GoPro:

Accessoires

Als je een GoPro koopt, of in ieder geval deze, houdt er dan rekening mee dat je hier niet zomaar iedere SD-kaart in kan doen. Er moet sowieso een micro-SD in, maar daarnaast moet je ook goed naar de specificaties van de SD-kaart kijken. Ik heb er namelijk wel eens een minder snelle SD-kaart in gedaan, en die kon de beelden op mijn computer niet importeren. Die was ik dus gewoon kwijt. GoPro zelf raadt aan om SanDisk Extreme te gebruiken. Zelf gebruik ik deze, en daar werkt hij perfect mee.

Naast een SD-kaart heb ik er ook een setje met accessoires bij besteld. Ik wilde hem namelijk gebruiken tijdens het paardrijden, dus dan moest ik wel iets hebben om hem mee vast te maken. Ik weet zo niet meer wat er bij de GoPro zelf in het doosje zat, maar ik heb deze set besteld met diverse constructies om je GoPro mee vast te zetten. Ik moet wel zeggen dat ik het merendeel niet gebruik en het koffertje er ook niet zo mooi uit zag als dat ze je op de foto doen geloven. Ik gebruik met name de headband, waarmee ik de GoPro op m’n cap zet, en ik wil ook het harnas nog een keer proberen tijdens het paardrijden. De rest heb ik persoonlijk nog niet gebruikt. Met een soort schroef kun je de GoPro op de diverse accessoires bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *