Het wondermiddel dat magnesium heet

Categorieën Tips & tricks

Op mijn YouTube-kanaal heb ik verteld dat ik een paar weken geleden begonnen ben met Zoë magnesiumcitraat voeren. Inmiddels zijn we dus een paar weken later, en leek het me wel interessant om een blogpost te schrijven over de resultaten van dit supplement. Ik kan namelijk niet anders zeggen dan dat ik positief verrast ben.

Ik ben op een zondag begonnen met het voeren van magnesium, en de vrijdag daarna heb ik haar voor het eerst weer aan het werk gezet. Ik longeerde haar die dag en het viel me meteen op dat ze rustiger was dan anders. Zoë kan zichzelf namelijk ontzettend opfokken als we ’s avonds longeren als de andere paarden al binnen staan. Ik linkte dit nog niet meteen aan de magnesium, want ze kon natuurlijk gewoon een goede dag hebben. Dat weekend heb ik twee dagen gereden, en ik kan eerlijk zeggen dat ik Zoë al lang niet meer zo relaxed had gehad onder het zadel. Ze vond dingen wel spannend, maar haar reacties waren minder heftig en haar aandacht bleef beter bij mij. So far so good, maar of het nou aan de magnesium ligt?

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en durf ik voorzichtig te zeggen dat het inderdaad aan de magnesium ligt. Zoals ik het meestal beschrijf, is dat de scherpe kantjes eraf lijken te zijn. Zoë is nog steeds Zoë met een duidelijke eigen mening, maar ze reageert veel minder heftig op dingen. Eigenlijk is ze in iedere situatie makkelijker geworden: met longeren, aan de hand, wanneer ze vast staat en tijdens het rijden, zowel overdag als ’s avonds. Natuurlijk zal het ook meespelen dat ze inmiddels goed gewend is op haar nieuwe stal en dat ze de laatste tijd weer hard aan het werk is, maar verder is er – behalve de magnesium – eigenlijk niks veranderd. Magnesium werkt niet alleen voor het koppie, maar ook voor de spieren. Dit had ik zelf nog niet zo zeer gemerkt, maar mijn instructrice had tijdens onze laatste les toch wel het idee dat ze losser was in haar spieren.

Sinds ik het aan Zoë voer, kom ik er bij steeds meer mensen achter dat zij dit ook voeren en dat het ook voor hun paarden veel rust in hun hoofd brengt. Magnesium werkt niet voor alle paarden. Het voeren van magnesium gaat namelijk een tekort tegen. Wanneer je paard geen tekort heeft aan magnesium, heeft het ook geen nut om dit bij te voeren. Zoë krijgt slechts 2 kleine schepjes per dag, en dat maakt al zoveel verschil.

Ik ben bij Zoë begonnen met magnesium van Epplejeck huismerk, maar momenteel krijgt ze dat van HorseFitShop, omdat hier een aanbieding was. Beiden kosten €17,95 voor een pot van 250 gram. Als je ziet hoe snel deze er door heen gaan is dit redelijk aan de prijs, maar dat is het me wel waard. Met 1 pot heb ik bijna 1 maand gedaan. Je kunt ook grotere potten kopen, maar dan ben je uiteraard ook meer geld kwijt in een keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *