Zoë blijft bij mij! + VERHUISVLOG

Categorieën Persoonlijk

De kogel is door de kerk! Als jullie mij kennen van mijn blog Dreaming Out Loud, of persoonlijk, weet je dat ik al zo’n 4,5 jaar op mijn bijrijdpaard Zoë rijdt. Nu gaat de eigenaresse naar de andere kant van het land verhuizen. In eerste instantie zou Zoë mee verhuizen, maar omdat de eigenaresse bijna niet meer op haar reed, leek het haar een beter idee om Zoë weg te doen. Er zijn kopers geweest, maar uiteindelijk gaat ze daar niet naar toe. Ze blijft namelijk bij mij! Hoe en wat vertel ik in deze post.

Een paar weken geleden was ik samen met Cis, haar eigenaresse, op stal. We hadden allebei gereden die avond en waar Zoë en Cis allebei best explosief kunnen zijn en flink kunnen botsen (zo ook die avond) was Zoë bij mij veel relaxter. De conclusie was eigenlijk dat mijn karakter op dit moment misschien beter bij Zoë past dan dat van Cis. Sowieso had Cis het liefst dat ze bij mij bleef omdat Zoë nogal een handleiding heb en ik deze na 4,5 jaar bijna uit mijn hoofd ken. Voor mijn gevoel ging het dressuurmatig de laatste tijd al erg lekker met ons, maar het was fijn om dit ook door Cis bevestigd te krijgen. Een tijd geleden heeft Cis gevraagd of ik Zoë niet over wilde nemen omdat zij naar Leeuwarden ging. Toen heb ik eigenlijk meteen nee gezegd, want ik heb altijd geroepen dat Zoë niet het paard is dat ik voor mezelf uit zou kiezen. De laatste tijd rijdt Cis echter minder op haar en merk ik dat ze – bij gebrek aan betere verwoording – meer op mij afgesteld staat. Het is altijd al zo geweest dat Zoë bij mij heel anders was dan bij Cis, maar de laatste tijd merkte ik dat ze wat meer bleef ‘hangen’ in hoe ze was als ik haar reed. Eerder had ik het gevoel dat ze even om moest schakelen nadat Cis erop gereden had maar de laatste tijd was dat niet meer zo. Dressuurmatig gaan we voor mijn gevoel met sprongen vooruit, wat het natuurlijk jammer maakt om afscheid te moeten nemen. Deze avond hebben we het erover gehad of ik Zoë niet hier wilde houden. Waar ik een paar maanden geleden meteen nee zei, klonk het nu wel als een reële optie. Ik wilde toch al binnen nu en een jaar een paard aanschaffen en bij Zoë weet ik wat ik koop.

Dit betekent overigens niet dat ik meteen overtuigd was. Ik heb er een aantal dagen lang en hard over nagedacht, de pro’s en cons tegenover elkaar gezet. Feit blijft namelijk dat Zoë niet mijn ideaalbeeld is van een eigen paard. Dressuurmatig gaat het goed, als het om springen gaat kunnen we met les ver komen. Mijn voornaamste twijfel was hoe Zoë buiten is. In de duinen is ze namelijk absoluut niet makkelijk. Als ze op een vlakte komt wil ze eigenlijk gewoon in volle galop, en een knappe ruiter die haar dan tegenhoudt. Ik wil ook gewoon een ontspannen ritje kunnen maken. Hier ben ik tijdens mijn vakantie echter wel mee aan de slag gegaan en we zijn twee keer alleen naar buiten gegaan. Dit ging eigenlijk verrassend goed, waardoor ik daar toch ook wel vertrouwen in had.

Dan de stal. Zoals jullie in de video kunnen zien is Zoë naar een andere stal verhuisd. De stal waar ze eerst stond is weliswaar dichterbij en heeft een binnenbak, maar ik voelde me er niet prettig. Als ik naar ‘mijn paard’ ga, wil ik me daar prettig voelen. Ik was me al aan het oriënteren op stallen en in mijn zoektocht ben ik er al een tegengekomen waar ik heel enthousiast over ben. Dit is dan ook de stal waar Zoë nu naar toe verhuisd is. Inmiddels staat ze hier twee weken en dit bevalt me prima!

Op mijn blog zal de focus in de toekomst misschien wat meer op Zoë liggen, maar ik blijf uiteraard nog gewoon diverse posts plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *