Wat zou ik graag willen doen met Zoë?

Categorieën Geen categorie

Zoë is heel veelzijdig en ik zou dan ook alle kanten op kunnen met haar. Tot nu toe heb ik alleen nog maar dressuur gereden, buiten gereden en met haar gesprongen af en toe, maar er zijn nog meer dingen die ik graag met Zoë (of überhaupt een paard) zou willen doen. Een aantal van deze dingen vragen er wel om dat Zoë op de trailer zou moeten, en dat is ook nog een dingetje, maar daar gaan we tegen die tijd wel mee aan de slag. Of het ons mee zit en we dit allemaal nog kunnen proberen: we merken het vanzelf. En zo niet, jammer dan.

Cross training

Cis heeft met Zoë al wel een paar crossen gereden, maar ik nog niet. Ik wil sowieso eerst mijn eigen springhouding verbeteren en wat meer rust in Zoë krijgen bij het springen voordat ik een cross aan durf. Ik vind crossen altijd heel interessant om te zien en zou het dan ook graag eens zelf proberen. Dit is echter iets voor de komende paar jaar. Zoë kan het wel, nu ik nog.

KNHS Instructieweek

Het lijkt me heel leerzaam om, als we wat verder zijn dressuurmatig en met springen, eens mee te doen aan een KNHS instructieweek. Dit is dus een soort ponykamp voor oudere ruiters, waar je de een week les krijgt in dressuur, springen en crossen. Ook dit is iets wat ik over een paar jaar leuk zou vinden om eens te doen. Ik denk dat dit ook het leukste is als je een groepje vriendinnen hebt waarmee je dit samen kan gaan doen.

Schriktraining

Op zich is Zoë best stoer, maar simpele dingen kan ze wel ineens eng vinden. Het lijkt me daarom best leuk om eens schriktraining met haar te doen. Ik zou er niet voor naar de andere kant van het land rijden, maar het lijkt me bijvoorbeeld wel leuk om in de bak op stal gewoon eens wat spannende dingen neer te leggen om daar mee te oefenen. Ik was al van plan om een post te schrijven over een huis-tuin-en-keuken schriktraining, maar misschien wel zo leuk om er een video van te maken en het zelf te doen.

Naar het strand/zwemmen

Ik heb al wel een paar keer een strandrit gemaakt bij maneges aan de kust, maar het lijkt me wel heel gaaf om ook eens met Zoë naar het strand te gaan. Als het even kan dan ook een fotograaf meenemen om wat mooie plaatjes te schieten. Misschien dat ik het ooit kan combineren met het onderstaande puntje. Zoë is met Cis al een keer naar het strand geweest, wat ze volgens mij wel heel goed deed, maar ik heb het nog nooit met haar gedaan. Als we er dan toch zijn hoop ik ook wel even de zee in te kunnen met haar.

Fotoshoot

Op Bokt zie ik altijd de mooiste foto’s voorbij komen van paarden, gemaakt door professionele fotograven. Dat wil ik ook! Wat mij alleen tegenhoud om dit te boeken is dat ik zelf absoluut niet fotogeniek ben, en voor rijfoto’s vind ik mijn houding nog niet goed genoeg. Ik wil eerst met m’n houding aan de slag voordat ik professionele rijfoto’s wil laten maken omdat ik me anders toch aan m’n houding erger. Verder vind ik het ook wel een beetje spannend hoe Zoë op al die heisa zou reageren. Andere paarden lijken het altijd heel makkelijk te doen, maar ik denk dat Zoë in de duinen stil laten staan voor een foto alleen al een hele uitdaging is, haha.

Endurance starten

Wat me ook nog steeds heel gaaf lijkt om te doen is endurance starten. Dit jaar gaat de endurance in de Drunense Duinen niet door (en daar waren we anders ook absoluut niet klaar voor geweest hoor), maar als Zoë over een paar jaar nog in de buurt van de duinen staat lijkt het me dan wel leuk om mee te doen aan de kennismakingsklasse als hij wel weer door gaat. Daar gaat nog wel een hoop oefening aan vooraf, want als het aan Zoë ligt betekent een open vlakte op dit moment: rengalop. Dat is voor endurance natuurlijk niet de bedoeling. Echt endurance gericht trainen, dat is misschien iets voor volgend jaar of het jaar daarna.

Wat zouden jullie nog graag met je paard doen? Laat het weten in de comments!

2 gedachten op & ldquo;Wat zou ik graag willen doen met Zoë?

  1. Endurance lijkt me ook echt gaaf, maar ben bang dat we te weinig conditie ervoor hebben. Cross oefenen lijkt me wel leuk, ik oefen ook in de duinen. wedstrijdverband hoeft van mij niet. En een oefenspringwedstrijd wil ik gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *